alginian sodu

Wino – to jest to!

Temat: Lista emulgatorów
...także jako lek przy leczeniu zatruć metalami ciężkimi. Odradza się spożywanie. E 400 Kwas alginowy Naturalna, roślinna substancja zagęszczająca, żelująca i do powlekania otrzymywana z glonów morskich. Może upośledzać wchłanianie substancji mineralnych, np. wapnia, żelaza, manganu i cynku. W przypadku regularnego spożycia może dojść do obniżenia poziomu składników mineralnych w organizmie. Odradza się częste spożywanie. E 401 Alginian sodu Naturalny, roślinny środek zagęszczający, do powlekania i substancja żelująca. Sól sodowa kwasu alginowego. Patrz E 400. Odradza się częste spożywanie. E 402 Alginian potasu Naturalny, roślinny środek zagęszczający, do powlekania i substancja żelująca. Sól potasowa kwasu algi- nowego. Patrz E 400. Odradza się częste spożywanie. E 403 Alginian amonu Naturalny, roślinny środek zagęszczający, stabilizator i...
Źródło: odskok.pl/viewtopic.php?t=6935



Temat: NOW FOODS DETOX SUPPORT
...dym papierosowy i wszelkiego typu odgłosy cywilizacji. Wszystkie te ‟drobiazgi” powodują że nasz organizm nie funkcjonuje na właściwym poziomie oraz nie rozwija się we właściwy sposób. Zawartość w 3 kaps Zawartość % wartości dziennej Proteiny 0,5g 1% Sód 80mg 3% Cynk (jako aminokwas chellatowany) 5mg 35% Selen 70mcg 100% Miedz (jako aminokwas chellatowany) 510mcg 25% Mangan (jako aminokwas chellatowany) 10mg 500% Alginian sodu Chlorella 500mg Nie określony Morszczyn pęcherzykowaty 300mg Nie określony MSM (metylsulfonylometan) 250mg Nie określony Korzeń buraka 250mg Nie określony Koniczyna łąkowa (ekstrakt 4:1) 250mg Nie określony Mniszek lekarski (ekstrakt 4:1) 200mg Nie określony Mahonia pospolita 150mg Nie określony Ostropest plamisty 150mg Nie określony Sposób użycia: 3 kapsułki dziennie najlepiej przed jedzeniem lub...
Źródło: 4gym.pl/viewtopic.php?t=701


Temat: PIWO - kto je lubi i za co ? pic czy nie pic oto pytanie
Niestety autor atykulu nie wspomnial o takich dodatkach do piwa (i ich wplywie na organizm) jak: kwas siarkawy, alginian sodu, poliwinylopirolidon, izoaskorbinian sodu, alginian propylenoglikolowy, kwas cytrynowy, estry kwasów tluszczowych i kwasu askorbinowego, acesulfam potasu czy aspartam A to Ciekawe az tak zle ? Czy mozesz to jakosc poprzec, np : ze jestes technologiem zywnosci i np. produkujesz piwo, czy moze jakies inne dowody i opracowania , jestem bardzo ciekaw . Z gory dzieki.
Źródło: davidicke.pl/forum/viewtopic.php?t=1674


Temat: Margaryna czy Masło
...jako lek przy leczeniu zatruć metalami ciężkimi. Odradza się spożywanie. E 400 Kwas alginowy Naturalna, roślinna substancja zagęszczająca, żelująca i do powlekania otrzymywana z glonów morskich. Może upośledzać wchłanianie substancji mineralnych, np. wapnia, żelaza, manganu i cynku. W przypadku regularnego spożycia może dojść do obniżenia poziomu składników mineralnych w organizmie. Odradza się częste spożywanie. E 401 Alginian sodu Naturalny, roślinny środek zagęszczający, do powlekania i substancja żelująca. Sól sodowa kwasu alginowego. Patrz E 400. Odradza się częste spożywanie. E 402 Alginian potasu Naturalny, roślinny środek zagęszczający, do powlekania i substancja żelująca. Sól potasowa kwasu algi- nowego. Patrz E 400. Odradza się częste spożywanie. E 403 Alginian amonu Naturalny, roślinny środek zagęszczający, stabilizator...
Źródło: zyrardow24h.pl/index.php?showtopic=6093


Temat: Ekologiczne jedzonko
Arame Glon zawierający wiele mikroelementów i witamin oraz alginian sodu, neutralizujący działanie metali ciężkich wchłanianych przez nasz organizm. Przed użyciem należy go opłukać i moczyć około 5-10 minut. W potrawach gotuje się też krótko. Służy jako dodatek do zup, potraw duszonych i sałatek. Ja stosuję głównie w zupach. Boczniak Grzyb hodowany w sposób naturalny. Oprócz walorów smakowych ma dużo właściwości odżywczych. Zawiera białko, witaminy z grupy B (najwięcej B2 i B6,...
Źródło: forum.klubmam.com/viewtopic.php?t=48


Temat: Składniki pochodzenia zwierzęcego w jedzeniu...
...wapniowy; nieszkodliwy; E341b - ortofosforan diwapniowy; nieszkodliwy; E341c - ortofosforan triwapniowy; nieszkodliwy; E350 - jabłczan sodu; E351 - jabłczan potasu; E352 - jabłczan wapnia; E353 - kwas metawinowy; E354 - winian wapnia; E355 - kwas adypinowy; podejrzany; E356 - adypinian sodu; E357 - adypinian potasu; E363 - kwas bursztynowy; E380 - cytrynian amonu; E385 - wersenian wapniowo-sodowy; E400 - kwas alginowy; nieszkodliwy; E401 - alginian sodu; nieszkodliwy; E402 - alginian potasu; nieszkodliwy; E403 - alginian amonu; nieszkodliwy; E404 - alginian wapnia; nieszkodliwy; E405 - alginian propylenowoglikolowy; nieszkodliwy; E406 - agar; nieszkodliwy; E407 - karagen; owrzodzenie jelit; E410 - karob (mączka chleba świętojańskiego); nieszkodliwy; E412 - guma guar; wzdęcia i kurcze żołądka; E413 - tragakanta; wypryski skórne; E414 - guma arabska; alergie; E415...
Źródło: wege3miasto.org/viewtopic.php?t=164


Temat: Dodatki do żywności - lista E
...różne E 355 - kwas adypinowy - syntetyczny; różne E 375 - kwas nikotynowy, witamina PP - syntetyczny; różne E 381 - cytrynian żelazowo-amonowy - syntetyczny; różne E 385 - sól sodowo-wapniowa kwasy etylenodiaminatetraoctowego (EDTA) - syntetyczny, utrwalacz barwy; różne Zagęszczacze schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów E 400 - kwas alginowy - naturalny (produkowany z alg); różne E 401 - alginian sodu - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); jako substancja klarująca: soki, miody pitne, hydrolizaty białkowe (zupy w proszku), zagęszczacz: lody, desery w proszku, koncentraty napojów i ciast, śmietana UHT E 402 - alginian potasu - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); jak E 401 E 403 - alginian amonu - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg); jak E 401 E 404 - alginian wapnia - naturalny (modyfikowany, produkowany z alg);...
Źródło: jogin.hopto.org/forum/viewtopic.php?t=590


Temat: ///
...w kaszkach, ale Pawełkowi nie przeszkadzało to nigdy, ja też się przyzwyczaiłam. Teraz zawsze kupuję kilka różnych glonów. Powtórzę to, co pisałam w innym poście o glonach: Warzywa na zupę można gotować z kawałeczkiem kombu (zawiera m. in jod), ale trzeba go wyjmować przed miksowaniem zanim dziecko nie skończy 10 miesięcy. Glony mają duże właściwości odżywcze, zawierają wiele minerałów (wapń, żelazo i in.), witamin oraz alginian sodu neutralizujący szkodliwe działanie metali ciężkich w organizmie. Jeżeli z pożywieniem nie dostarczamy naszemu organizmowi niezbędnych biopierwiastków (np. wapnia, magnezu, cynku, żelaza), to wchłania on z zanieczyszczonego środowiska szkodliwe metale ciężkie (np. ołów, kadm, nikiel itp). U mnie w domu na stałe weszły do gotowania, zawsze na blacie kuchennym stoi słoiczek ze zmiksowanymi glonami.
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=2772




 

Powered by WordPress dla [Wino – to jest to!]. Design by Free WordPress Themes.